• Alt på lager og hurtig levering
  • Europas største showroom på 6200 m²
  • Kørende mekaniker kun 545,- i timen

Verdensnyhed - minilæsser med lithium-ion-batteri!

Verdensnyhed - minilæsser med lithium-ion-batteri!

Verdensnyhed - minilæsser med lithium-ion-batteri!

Så er Avant e6 på gaden – verdens første serieproducerede, elektriske minilæsser med lithium-ion batteri.

”Vi er meget spændte på modtagelsen af e6, det er jo ikke bare en ny model, det er en ”helt ny art” – virkelig en game-changer”, fortæller sælger hos Avant Danmark, Jannik Pedersen. ”Sidste år kom vores e5 maskine, drevet af et traditionelt blysyre-batteri, og den blev rigtig godt modtaget. Især af kvægavlere og hestestutterier, der kan se en stor fordel i at have en emissionsfri læsser at køre med inde hos dyrene og af entreprenørbranchen, der sætter pris på dens kompakte størrelse, når de kører på dårligt ventilerede steder ved nybyggeri og nedrivning. Med e6 kan vi nu også tilbyde kunderne enestående korte opladningstider - og langt imellem opladningerne!”

Længe undervejs

Jani Käkelä, der er salgsdirektør hos Avant, fortæller: ”Hos Avant har vi arbejdet med ideen om en elektrisk minilæsser siden 1997, men teknologien var ikke avanceret nok på det tidspunkt, så det gik i sig selv igen. I 2009 begyndte vi igen at arbejde med konceptet, men produktionsomkostningerne var stadig for høje til at det kunne realiseres. Siden da er det gået stærkt med batteriteknologien, og i dag ser alting helt anderledes ud. De store bilproducenter satser mere og mere på el og Volvo har meldt ud, at de fra 2019 udelukkende vil satse på el- og hybridbiler. Vi tror på, at el er fremtiden – også inden for vores område!” 

Fuld opladning på 1 time

Avant har udviklet det nye minilæsser-batteri sammen med Valmet Automotive, der har stor erfaring i design og fremstilling af batterisystemer til bilindustrien. Der er tale om et 288 Ah/14,5 kWh lithium-ion batteri med integreret oplader i minilæsseren, som kan sættes i en almindelig stikkontakt. Lithium-ion-teknologien sørger for meget kortere opladningstider end de traditionelle blysyrebatterier og længere arbejdscyklusser. Som ekstraudstyr fås en 400V/32A lyn-ladestation, der muliggør opladning fra 0% til 100% på kun 1 time. Fuldt opladet kan minilæsseren arbejde helt op til 6 timer, afhængigt af arbejdsopgaven. Landmænd, der har kørt med maskinen, melder om over 5 timers drift pr. opladning og i entreprenørbranchen viser testkørsel driftstider på 3,5 timer ved ”Heavy Duty Work” – f.eks. transport og løft af tunge materialer. Med hurtig opladning i frokostpausen kan maskinen altså klare en hel arbejdsdag uden pauser. Batteriets levetid er ca. 2500 fulde opladningscyklusser, hvilket svarer til 7.000-10.000 timers drift.

Lave driftsomkostninger og nul emission

Den elektriske, batteridrevne minilæsser er knækstyret og har samme hurtigskiftplade og Faster lynkobling til redskaber som de øvrige Avant-modeller. Den vejer 1400 kg, er 1985 mm høj, 990 mm bred med standarddæk og 2550 mm lang. Redskabshydraulikken yder 30 l/min, løftekapaciteten er 900 kg og løftehøjden er 2790 mm. Modellen har lave driftsomkostninger på grund af batteridriften og nemmere servicering på grund af OptiDriveTM systemet, der betyder 60% færre hydrauliske samlinger, 20% færre hydraulikslanger og 10% bedre performance. Avant e6 er 100% emissionsfri og har et meget lavt støjniveau.