• Alt på lager og hurtig levering
  • Europas største showroom på 6200 m²
  • Kørende mekaniker kun 545,- i timen

Staldkatten hjælper på minkfarmen

Staldkatten hjælper på minkfarmen

Staldkatten hjælper på minkfarmen

Bøgballe mink A/S er med sine fire farme og godt 18.000 tæver en af landets største minkproducenter, minkfarmen drives af brødrene Klaus Overgaard Hermansen og Kent Hermansen. Til at hjælpe sig har de 17 ansatte - og 4 Avant minilæssere med diverse redskaber.

Født på en Avant

De to brødre startede ud med en besætning på kun 20 tæver, på deres første minkfarm i 1981, som farmen voksede, blev der brug for maskinel hjælp, og her faldt valget på Avant minilæsseren.  

At vi i sin tid valgte Avant var på grund af den passede godt ind i på farmen, så vælter den ikke - og det er en god lille kraftig maskine”  fortæller Klaus Overgaard Hermansen.

Der er kun en, som har været på farmen i længere tid end Staldkatten, det er Poul Wilkens, der passer minkene på farmen. Det er især Poul, der kører på Staldkatten, og som med årene er blevet Bøgballe minks egen Avant ekspert, eller som Klaus Overgaard Hermansen siger det: 

Poul er praktisk talt født på en Avant, han har ikke lavet andet end at køre rundt på en Avant de sidste 20 år”.

Halmen kommer ud på ingen tid

Poul har godt styr på sin Avant, men kører også 200 - 300 timer med den på den om året, og der bliver hele tiden flere opgaver som løses ved hjælp af Avant minilæsseren. Poul er særlig begejstret for redskaberne til halm, højtrykrenseren med spuler og pallegaflerne.    

“Avant er fantastisk til alt halm arbejde her på farmen. I gamle dage forgik alt arbejdet manuelt, hvor vi selv gik og rev alt halmen ud. I dag kører vi halmen ud på ingen tid, og nu er det jo en fornøjelse at sidde på førersædet” fortæller Poul Wilkens. Og tilføjer med et smil på læben “Det eneste, som man ikke kan fra førersædet på en Avant er snart at fange minkene”.

Et andet redskab der er utrolig nyttig på minkfarmen er højtrykrenseren, som Poul ofte bruger om sommeren, hvis der er meget møg i buernes gyllerenen, eller hvis gylleanlægget stopper -  her fortæller Poul at højtrykrenseren har betydet de ikke længere har brug for, at ringe efter kloak firmaet så ofte, da de selv kan tage det i opløbet.

 

Pallegaflerne er også et redskab, der bliver brugt flittigt på farmen, og et sted hvor Avants høje løftekraft kommer til sin ret.  

“Vi bruger vores pallegafler rigtig meget, blandt andet til vores palletanke, som står udenfor, her ville en truck ikke kunne bruges, men Staldkatten har en stor løftekraft - og er ideel til de her løft på omkring en meter” siger Poul Wilkens.  

Bilernes Audi

Poul har været rigtig tilfreds med Avants minilæssere i al den tid han har kørt på dem, og glæden er bestemt ikke blevet mindre med årene.   

Hvis Avant var en bil, så ville det være en Audi, det er høj kvalitet - og det bliver bedre og bedre. Tilbage i starten var der nogen små fejl, men det er svært at sætte en finger på noget ved de nye maskiner” fortæller Poul Wilkens.  

Man har overvejet andre maskiner hos Bøgballe mink, men det er dog aldrig blevet til noget, og Poul Wilkens ligger ikke skjul på hvorfor:

Vi har haft andre maskiner på prøve, men de er nogle værre væltepeter. Avant er bedst, når man skal køre på ujævne arealer. Jeg kan kun anbefalde Avant - jeg kan slet ikke forstille mig at kører på andet.

  

Bøgballe Mink har en Avant 530, en Avant 635 og to Avant 640 minilæssere samt diverse redskaber, som bl.a. halm rive, kalk/vandspreder, halmopsamler, kalkspreder, højtryksrenser, pallegafler, planeringsaggregat, tallerkenkost  og diverse skovle.   

Avant 635 har en bredde på 990 - 1280 mm, en egenvægt på 1500 kg og en redskabshydraulik på op til 66 l/min. Avant 635 løfter op til 1400 kg, i op til 2815 mm højde - og kommer med en Kubota 4 cylinders motor med hele 38 hk.