• Alt på lager og hurtig levering
  • Europas største showroom på 6200 m²
  • Kørende mekaniker kun 545,- i timen

Sådan vedligeholder du din Avant minilæsser

Sådan vedligeholder du din Avant minilæsser

At eje en Avant minilæsser er et stort ansvar, og korrekt vedligeholdelse er nøglen til at sikre dens langvarige ydeevne. Her er nogle nyttige tips og vejledninger til, hvordan du kan holde din Avant minilæsser i topform.

1. Brugermanualen:

Læs og følg altid brugermanualen. Den indeholder specifikke anvisninger og anbefalinger fra producenten, som er essentielle for korrekt vedligeholdelse af din minilæsser.

Ved at følge disse vedligeholdelsestips kan du sikre, at din Avant minilæsser forbliver en pålidelig og effektiv arbejdspartner i mange år fremover. Husk, at forebyggelse er nøglen til at undgå dyre reparationer og nedetid.

2. Olie og Væsker:

Kontroller olie og andre væsker inden hvert brug. Og udskift regelmæssigt. Dette inkluderer motorolie, hydraulikolie og kølervæske. Brug altid de anbefalede typer og mængder. Sørg desuden for at holde alle punkterne på maskinen smurt. Disse findes i brugermanualen.

3. Regelmæssig Inspektion:

Det første skridt i vedligeholdelsen er regelmæssig inspektion. Tjek for synlige skader, slidte dele eller lækager. Sørg for, at alle bevægelige dele, som hydrauliksystemer og lejer, fungerer smidigt.

4. Rengøring:

Efter hver brug, rengør din minilæsser for at fjerne snavs og affald. Dette forhindrer korrosion og sikrer, at maskinen altid er klar til brug. Vær særlig opmærksom på kølesystemet og luftindtaget.

5. Dæk og Tryk:

Kontroller dæktrykket og sørg for, at dækkene er i god stand. Vær sikker på, at dækkene ikke er slidt, og skift dem hellere for tidligt. 

6. Elektriske Systemer:

Test og inspicer regelmæssigt minilæsserens elektriske systemer, herunder batterier, starter og lys. Sørg for, at alle forbindelser er sikre og fri for korrosion.

7. Filterskift:

Udskift filtre, herunder luft-, olie- og brændstoffiltre, i overensstemmelse med producentens anbefalinger. Tilstoppede filtre kan reducere ydeevnen og beskadige motoren.

8. Sikkerhedskontroller:

Gennemgå og test alle sikkerhedsfunktioner, såsom bremser, p-bremse, sikkerhedsbøjle og mm. Dette er afgørende for både din og andres sikkerhed. Tjek alle dele for slid, og udskift hvis nødvendigt. 

9. Overhold Service:

Selvom meget vedligeholdelse kan udføres selv, er det vigtigt at få din minilæsser professionelt serviceret regelmæssigt. En professionel kan identificere problemer, du måske har overset. Vi har mere end 30 års erfaring med Avant, og vores mekanikere laver udelukkende Avant.

10. Opbevaring:

Når minilæsseren ikke er i brug, sørg for at den opbevares på et tørt sted hvis muligt. Dette beskytter mod vejrpåvirkninger.