• Alt på lager og hurtig levering
  • Europas største showroom på 3500 m²
  • Fantastiske service aftaler

En Avant blev til to

En Avant blev til to

En Avant blev til to

Når man pludselig får fingrene i noget som virker og opfylder alle ønsker, kan man godt få lyst til mere af samme slags uanset om det er elektronik, redskaber eller maskiner til den grønne sektor. Det har ejerne af Den Lille Anlægsgartner i Horsens måtte sande efter købet af en Avant 750 minilæsser - som efter kun et halvt år, har fået følgeskab af endnu en Avant.

Claus og Majbrit Hahne havde i længere tid været markedet for minilæssere igennem, da de stod og manglede maskineri til deres anlægsgartnervirksomhed i Horsens. De havde haft besvær med at finde den helt rigtige maskine, som kunne leve op til kriterierne: lav egenvægt, så maskinen kunne fragtes på trailer og en høj løftekapacitet til løft af paller med fliser.

Ved et tilfælde blev et foreningsarrangement hos Danske Anlægsgartnere afholdt hos Avant Danmark i Låsby, hvor Claus og Majbrit Hahne fik mulighed for at stifte bekendtskab med de grønne Avant minilæssere - og her fandt de præcis, hvad de søgte. Salgschef Martin Jensen fra Avant Danmark fremviste her bl.a. Avant 750 minilæsseren, som med sin egenvægt på 1930 kg inkl. DLX kabine, levede fint op til dette kriterie. Samtidig så de med egne øje Avanten løfte en palle fliser med udstrakt teleskop, hvorfor 750’eren opfyldte alle deres kriterier. Beslutningen blev endeligt taget, da de så det store produktsortiment på over 125 redskaber:

“Der var ikke meget at gøre, det kunne ikke være andet end Avanten, der skulle med hjem til Horsens med de mange redskabsmuligheder, løftekapaciteten og dens forholdsvis lave egenvægt”, fortæller Claus Hahne. 

Uundværlig maskine

I december sidste år fik de deres første Avant 750 minilæsser inklusiv DLX kabine, fordi de havde brug for en behagelig arbejdsplads til medarbejderne både i sommervarmen, det våde efterår og ved vinterbekæmpelse: 

“Vi opdagede dog hurtigt, at der var ét stort problem med maskinen; den var uundværlig. Ofte oplevede vi, at både vores vedligeholdelses- og belægningshold havde brug for maskinen næsten samtidig og det var utrolig svært at få tingene til at gå op. Meget ofte var maskinen i fast arbejde hos belægningsholdet, hvilket gjorde det svært at frigøre maskinens timer til arbejde hos vedligeholdelsesholdet bl.a. med hækkeklipning. Samtidig var der et stort logistikarbejde i at planlægge opgaverne, så begge hold havde mulighed for at arbejde med maskinen uden at skulle flytte rundt med maskinen konstant og kun, når holdet skulle videre til næste opgave”, fortæller Claus Hahne og fortsætter “Så vi tænkte os om og fandt frem til, at vi måtte investere i endnu en grøn Avant, det var simpelthen en nødvendighed”

Behovet for endnu en maskine var let at se, så valget var oplagt: endnu en Avant 750 til stor glæde for medarbejderne, som ikke længere skal slås lige så meget om maskinens timer, som tidligere. Den sidste Avant fik de i maj måned og ikke et sekund for tidligt i forhold til de mange opgaver, som melder sig sammen med sommermånederne, og maskinen blev straks sat i gang med opgaverne. 

Effektive redskaber og hurtigt skift 

De bruger ofte hækkeklipperen sammen med løvsugeren, da virksomheden varetager vedligeholdelse af grønne områder for mange virksomheder, grundejer og andelsbolig-foreninger og mange private haver. Det gør sig også gældende i forhold til skift af hydrauliske redskaber, da Faster hurtigskift koblingen gør det utrolig nemt og hurtigt at fjerne slangerne fra et redskab og sætte et nyt på - f.eks. ved hækkeklipningen, hvor både løvsugeren og hækkeklipperen er hydraulisk drevne redskaber.

“Faster systemet på minilæsseren gør bare tingene lettere, når man skal skifte mellem to hydrauliske redskaber - du behøver ikke bekymre dig om trykudligning og oliedryp med den løsning. Først klipper vi hækken og bagefter kan vi rydde op med løvsugeren. Det er gjort utrolig let og man er hurtigt videre til næste opgave. Maskinerne er meget effektive og gør, at vi har tid til flere opgaver end tidligere, fordi opgaverne simpelthen løses hurtigere. Der sker noget, når der arbejdes med maskinerne og det er godt - især når vi er ude ved kunden på opgave, da kunden her med egne øjne kan se, at tingene går hurtigt og det gør jo kunden glad”, fortæller Claus Hahne med stor tilfredshed. 

Ifølge Claus Hahne er det også et stort plus, at de har fået samme maskine anden gang, da medarbejderne allerede kender styringen samt minilæsserens øvrige funktionaliteter fra den første Avant 750 - bl.a. skift af både hydrauliske og ikke-hydrauliske redskaber. Indtil videre tæller redskabsudvalget til Avanterne: to sæt pallegafler, en 4-i-1 skovl, en storsækkekrog til big-bags med salt om vinteren, en sneplov til vinterbekæmpelse, hækkeklipperen og løvsugeren, hvoraf de sidstnævnte redskaber ofte er i brug.

“Vi har rigtig mange kilometer hæk, som skal vedligeholdes, og den ene Avant er ofte optaget med den opgave sammen med hækkeklipperen. Og hvad skal anlægsgruppen så gøre, når de også har brug for minilæsserens kræfter til bl.a. belægningsopgaver? Nu er det heldigvis ikke et problem længere efter vi har fået endnu en Avant med på holdet”, fortæller en tilfreds Claus Hahne. 

Claus Hahne er meget positiv overfor Avant minilæsseren og anbefaler gladeligt maskinen til andre anlægsgartnere og anlægsentreprenører, som står overfor at skulle investere i en ny minilæsser. Vil du vide mere om Avant 750, kan du læse mere her.

Den Lille Anlægsgartner 

Virksomheden har eksisteret siden 1995 og drives af Claus og Majbrit Hahne, der er uddannet hhv. anlægs- og planteskolegartner. Det Horsens-baserede firma varetager opgaver såsom vedligeholdelse af grønne arealer, plantearbejde og beskæring, belægning og nyanlæg samt havetegning. I vinterhalvåret sørger de også for snerydning og glatførebekæmpelse. Den Lille Anlægsgartner servicerer både erhvervskunder og private boligejere, hvor virksomheden pt. beskæftiger 12 ansatte.

  Den Lille Anlægsgartner_Avant 750_Hækkeklipper